Project • Meet the team

21. June 2018

Sporten… iets wat ik heel lang als iets overbodigs zag. Iets wat ik in m’n hoofd ook niet kon combineren met werken en moeder zijn, want ja, druk druk. Als ik ’s avonds op de bank lag, was ik blij als ik niks meer hoefde. Totdat Hendrik mij stiekem een paar jaar terug inschreef voor een serie bootcamp trainingen. Iets waarvan ik altijd al zei dat ik dat leuk zou vinden, maar waar ik nooit de moed voor had om daadwerkelijk actie in te ondernemen.

Lees verder →

Project - Vis Food Festival Urk

22. May 2018

Dit fotoproject kwam via Joekie Brouwer (Joekies Communicatie) op mijn pad en ik wist meteen dat ik heel erg blij zou worden als ik dit met beide handen aan zou pakken. Vis, Food en Festival... Dat kan toch alleen maar een winning combo zijn? Weinig woorden in deze blog, laat de foto's hun werk maar doen.

Lees verder →

Project • Coiffure Award 2018

08. March 2018

Lees verder →

Project • Kaylee

21. October 2017

For English > scroll down

"Hendrik... Wil Wytske misschien foto's maken van Kaylee in Vermeer stijl..." Een kort app-je van Mark aan mijn man gestuurd, omdat Mark (de afzender) zelf mijn telefoonnummer niet had. Ik krijg het berichtje meteen doorgestuurd van Hendrik met het bericht; "dit is net wat voor jou". En inderdaad, na een tijdje niet zoveel gedaan te hebben met fotografie kan ik wel weer een bijzonder project gebruiken.

Lees verder →

Life & Love XVI • Schotland

04. May 2017

Lees verder →

Project • Coiffure Awards 2017

14. March 2017

Coiffure Awards 2017, hoe ga ik daar ooit een kort beknopt verhaal van maken? Wat hebben de dames van KleinKnip en ik de laatste maanden veel contact met elkaar gehad, veel gebrainstormd, gelachen, kritisch geweest en vooral veel plezier gehad. En zeker niet voor niks! Want al zeg ik het zelf, het resultaat van onze samenwerking mag er zijn!

Lees verder →

Project • Geboortefotografie

26. January 2017

2017, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Heb in 2016 bijna een jaar compleet stil gezeten wat fotograferen betreft, kon geen inspiratie vinden en er kwamen ook geen bijzondere uitdagingen op m'n pad. En weet je, eerlijk gezegd vond ik het ook wel even best zo... Ik ben een beetje allergisch voor verplichtingen en heb voor mezelf al een tijd geleden besloten dat ik vooral naar m'n gevoel moet luisteren als het om fotografie gaat. En ja, die luxe kan ik me gewoon veroorloven, aangezien het gelukkig mijn baan niet meer is...

Oeps, zei ik dat hardop? Ja, gelukkig is het mijn baan niet meer!

Want daardoor is het nu mijn hobby weer, kan ik zelf weer beslissen in welke opdrachten ik m'n energie wil stoppen. En dat geeft weer energie... En nu, na een jaar zonder opdrachten, komen er toch zomaar dingen op m'n pad die de fotograaf in me weer wakker maken.

Lees verder →

Project • Coiffure Awards

18. March 2016

Lees verder →

Project • Lifestyle fotoshoot

17. November 2015

Lees verder →

Life & Love XV

10. November 2015

Een korte blog dit keer, om te bewijzen dat m'n zusje Petra en zwager Philip (die dus niet normaal kunnen doen tijdens een fotoshoot) toch wel heel erg mooi en verliefd op de foto kunnen staan :)

Lees verder →

Life & Love XIV • Parijs

06. October 2015

10 jaar moesten we ervoor getrouwd zijn om eindelijk deze stedentrip te maken... En het was die 10 jaar wachten meer dan waard, wat een geweldige stad is Parijs! Toen ik op mijn verjaardag (2 juni) een kaartje kreeg waarop stond geschreven dat we 2 t/m 5 oktober naar deze stad zouden gaan, was ik helemaal in de wolken, maar wat moest ik dan nog ont-zet-tend lang wachten. Maar, heel cliché ook, voordat je het weet, ben je alweer thuis.... Dus gelukkig hebben we de foto's nog :)

Lees verder →

Life & Love XIII

12. August 2015

Lees verder →

Life & Love XII

28. June 2015

Lees verder →

Project • Bruiloft Meindert & Erica

09. June 2015

De mooiste gelegenheden om te vast te leggen zijn voor mij degenen waarin ik familie of vrienden mag fotograferen. Omdat ik vooral werk vanuit een observerende manier, waarin ik dus vastleg wat er grotendeels spontaan gebeurt, is het heel fijn als je de personen die je op de foto zet al kent. Je weet hoe ze zich bewegen, hoe ze echt lachen (en dus niet geregisseerd), je kent hun reacties en het is zonder al teveel inspanning al snel gezellig...

Lees verder →

Life & Love XI • Feest

07. June 2015

Lees verder →

Life & Love X

30. April 2015

"Daughters, a blessing from above, filling my heart with sunshine, giggles and love..."

Lees verder →

Project • Drieluik

27. March 2015

Lees verder →

Life & Love IX

03. March 2015

In deze post zomaar wat random foto's, zit geen enkele logica en verhaal achter, gewoon, zomaar wat foto's van de afgelopen 2 maanden... Zodat ik niet helemaal inkak op fotografiegebied. Ik heb in januari en februari dus echt geen enkele drang of inspiratie om ook maar iets te doen wat op een fotoproject lijkt. Dus daarom nu wat beelden van thuis, een dagje weg en opdrachten van de fotoclub. Binnenkort komt er wel weer een meer samenhangende blog :)

Lees verder →

Project • Lookbook (deel 2)

28. November 2014

Gisteravond was het dan zover, de release van het Lookbook van Jeksiz, volledig gemaakt door Joke van Veen en mij. Wat begon als een kleinschalig project is in een paar weken uitgegroeid tot een echt magazine waar ik ontzettend trots op ben! Het idee was om eens te kijken wat we zouden kunnen creëren als we zouden samenwerken. Met z’n tweeën kan je altijd meer dan alleen. En het resultaat mag er zijn, een bundeling van onze gezamenlijke creativiteit. Een lookbook als inspiratie voor de maand december.

Lees verder →

Project • Bruiloft Alice & Gerrit

07. November 2014

Lees verder →

Project • Lookbook (deel 1)

01. November 2014

Altijd hetzelfde is saai en voorspelbaar. Dus soms moet je jezelf eens prikkelen, out-of-the box denken, weg van het vertrouwde, gewoon ergens in springen en kijken wat er van komt. Dus zo gezegd, zo gedaan, een nieuw project is geboren. En nee, dit keer geen project van mij alleen, maar in samenwerking met topfotografe Joke van Veen. Want hoe leuk is dat, je kwaliteiten samen bundelen en dan gewoon kijken wat daar uitkomt.

Lees verder →

Life & Love VIII

05. October 2014

Lees verder →

Project • Bruiloft Joke & Klaas

19. September 2014

Lees verder →

Life & Love VII • Moas

29. May 2014

Lees verder →

Project(je) • Macro

07. April 2014

Lees verder →

Life & Love VI • Testing 1, 2, 3...

02. April 2014

Lees verder →

Life & Love V • Another day at the forrest

25. March 2014

Lees verder →

Life & Love IV

10. March 2014

"I've got nothing to do today, but smile".

Lees verder →

Project • Slag om de Arm

29. January 2014

Lees verder →

Project • Sfeerfotografie

26. December 2013

Lees verder →

Life & Love III

27. October 2013

"Autumn... the year's last, loveliest smile".

Lees verder →

Project • Straatfotografie

26. July 2013

Lees verder →

Project • Gezinsfotoshoot

15. June 2013

Lees verder →

Project • Crazy Faces

19. May 2013

Het is al ruim 4 jaar geleden dat ik mijn eerste "Crazy Faces" serie maakte. Mijn dochtertje Noa, toen 3 maanden oud, was mijn modelletje (die kon me toch een gezichten trekken als baby ;). Ik kreeg na die eerste serie zulke leuke reacties, dat ik ermee door ben blijven gaan. Sindsdien heb ik van Noa 12 series gemaakt en van Amé 9. Ik hoop dit te kunnen blijven doen tot hun 18e, om er dan een mooi fotoboek van te kunnen maken, een echt smoelenboek... Maarre, hoe maak je nou eigenlijk zo'n serie?

Lees verder →

Life & Love II

09. May 2013

Lees verder →

Daar gaat ze...

08. May 2013

En toen was het zomaar 08-05-2013. Het was al een bijzondere dag, want het is de verjaardag van mijn lieve broer Ben, maar vandaag is het nog even iets specialer. Vandaag vertrekt mijn zusje naar Engeland...

Lees verder →

Emoties

14. March 2013

Geluk, liefde, vreugde, spanning, verdriet... Bij al deze woorden hebben we allemaal meteen een eigen beeld en een eigen gevoel. Emoties zijn er elke dag, de hele dag door. En naar mijn idee zijn ze ook één van de belangrijkste dingen in een goede foto...

Lees verder →

Life & Love I

11. March 2013

Lees verder →

Project • Once upon a time...

19. February 2013

Begin vorig jaar werd ik door mijn schoonzusje en haar 2 broers gevraagd of ik een thema-foto van hun drieën wilde maken als cadeau voor het 30-jarig huwelijksjubileum van hun ouders. Het thema stond al vast, western. En dan heel specifiek de film "Once upon a time in the west", vader is namelijk grote fan van deze film. Ik ben gek op bijzondere projecten, dus mijn antwoord was snel gegeven.

Lees verder →

Project • Zelfportret

01. February 2013

Een zelfportret maken, wat een ramp zeg... Zoveel keuzes, kleur of zwartwit, wat wordt mn lokatie, wat moet ik aan, hoe doe ik mijn make-up, wat wil ik uitstralen, wat is überhaupt het doel van de foto, wat doe ik mezelf toch aan... Aaargghh!!

Lees verder →

Over mij

01. January 2013

Wytske, Wyts, mama...

Ja, dat ben ik! Zomaar, zonder dat ik er erg veel erg in heb al 29 jaar oud, woonachtig in Urk, getrouwd met Hendrik en moeder van 2 prachtige dochtertjes, Noa & Amé. Liefhebber van het observeren en vastleggen van emoties en van pakkende en inspirerende fotografie.

Lees verder →